Over mij

Over Lidwien van Bommel

LidwienRT van Bommel heeft vanaf augustus 2016 haar deuren weer geopend. Na anderhalf jaar ernstig ziek te zijn geweest ben ik ontzettend blij dat ik mijn werk in mijn eigen praktijk weer kan oppakken! Ik geniet enorm van het contact met de kinderen en van de vooruitgang die zij boeken. Ik heb al veel kinderen verder kunnen helpen bij diverse (vak-)gebieden en wil dit nog lang blijven doen!

Nadat ik 12 jaar voor de klas heb gestaan in diverse groepen van het basisonderwijs, werd ik in 2009 remedial teacher op een school in Utrecht. Sinds 2011 ben ik Master Special Educational Needs en heb ik mij aangesloten bij de LBRT (Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers). In datzelfde jaar startte ik mijn eigen praktijk in Bunnik.
Vanaf juli 2014 ben ik lid van de landelijke commissie Taalspecialisten bij de LBRT. Deze commissie heeft als taak de kwaliteit onder taalspecialisten – waaronder  dyslexiespecialisten en remedial teachers – te vergroten en te waarborgen. Ik volg als lid van deze commissie de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van lees- en taalonderwijs op de voet en pas deze toe in mijn praktijk.

Naast mijn werk als remedial teacher ben ik auteur voor kinderen. Ik schrijf diverse soorten teksten voor o.a. educatieve uitgeverijen (lesmethoden) en tijdschriften. Ik gebruik mijn informatieve teksten en AVI teksten regelmatig in mijn praktijk. Ik kan daardoor met mijn teksten aansluiten bij de interesse van het kind. Voor meer informatie over mijn werk als schrijver: http://www.lidwienvanbommel.nl

Ik werkte mee aan de ontwikkeling van de taalmethode Taalrijk voor jonge kinderen. Ik maakte een cd (De Speeldoos) met 24 nieuwe kinderliedjes en ontwikkelde bij elk liedje lessuggesties die werden opgenomen in de lesmethode. De bladmuziek, teksten en lessen zijn ook verschenen in een boek dat los van de methode verkrijgbaar is. SpeeldoosVoorkantMeer informatie over de cd De Speeldoos: is te vinden op  http://www.lidwienvanbommel.nl/poezieliedjes/
Met Carina van der Put speelde ik een theatervoorstelling bij deze cd.

In opdracht van Eduniek ontwikkelde en gaf ik trainingen aan leerkrachten en peuterleid(st)ers.

Ik was als gastdocent NT2 verbonden aan de opleiding Master SEN van de Fontys OSO.